0879 277 266 (viber)

Джинджифил


     В джинджифила има повече от дванадесет вида антиоксиданти, съдържа етерични масла, протеини, калций, фосфор, желязо, фолиева киселина, манган, витамин С и витамини В3, В4 и В8 и бета-каротин - ето защо е и толкова полезен за здравето. Съдържа смоли, полизахариди, флавоноиди и етеричното масло зингиберон, на което се дължи лютивият му вкус. Има анти-възпалителни ефекти. Джинджифилът съдържа много потентни анти-възпалителни съединения, наречени гингероли, което обяснява защо много хора, страдащи от остеоартрит  и ревматичен артрит , изпитват облекчение след консумирането на джинджифил. Джинджифилът стимулира храносмилането и подобрява перисталтиката на червата. Освен това, успокоява лигавицата на стомаха и балансира секрецията на стомашни сокове. Джинджифила има антисептични свойства. Джинджифилът също така премахва умората, използва се и за афродизиак и антиоксидант. Той е много силен имуностимулант и премахва ефективно токсините от тялото. Предпазва от появата на язви и чревни паразити, помага и на астамици.