0879 277 266 (viber)

Магданоз


              Магданозът, определян от мнозина като „най-популярната билка на света”, наистина е нещо много повече от обикновена декорация за чинията с храна. Магданозът е отличен източник на витамини А, В6, С и К, бета-каротин, фолиева киселина, както и желязо, калий, калций и протеини. Летливите маслени компоненти на магданоза включват миристицин, лимонен, юджинол и алфа-тюжен. Съдържащите се в магданоза флавоноиди са апиин, апигенин, крисоериол и лутеолин. Именно тези два вида необичайни компоненти летливите масла и флавоноидите, съдържащи се в магданоза, предоставят уникални ползи за здравето. Изобилието от хлорофил в магданоза подсилва имунитета, ограничава възпаленията, прочиства токсините и освежава дъха. Летливите масла в магданоза и по-специално миристицинът, е доказано че възпрепятства образуването на тумор и в частност, формирането тумор в белите дробове.  Магданозът е добър източник на фолиева киселина, която е един от най-важните В витамини. Макар да играе много роли в организма, една от нейните най-важни роли е по отношение на сърдечно-съдовите заболявания.