0879 277 266 (viber)

Нар


  Удивителният нар – всички ползи от този супер плод на едно място

Любимият ни нар е същинска съкровищница от витамини и полезни вещества. Свойствата му да лекува са познати от хилядолетия. Фараоните са били погребвани с този плод, защото се е считало, че той ще ги направи безсмъртни.

Според легендите,  в нара се съдържат цели 365 зрънца – по едно за всички дни в годината, но на практика това не е вярно – те могат да бъдат дори 1000 на брой.

Вълшебните мънички зрънца снабдяват с изключително полезния витамин С, което обяснява антибактериалните и кръвоспиращите свойства на плода. Освен това той е мощен антиоксидант, повлияващ директно върху ДНК структурата на клетките и от там забавя процесите на стареене.

Плодът е средство за повишаване нивата на хемоглобина и сваляне на високото кръвно. Справя се с лошия дъх  и високата температура. Има тонизиращо действие върху кожата и затова екстрактът от него се използва като съставка в серии за антиейдж козметика.

В състава му са открити още големи количества магнезий, калций, фосфор и витамин А. Плодът възпрепятства задържането на вода, което е причина за куп проблеми.

При разстройство.

Един от най-мощните природни лекове против разстройство е познатият ни нар. Методите за лечение с него дават бърз ефект. Използваеми са корите и червените зрънца. Изпийте няколко лъжици пресен сок от плода или пригответе запарка от ситно счукана кора.

За забременяване и при бременност.

Екзотичният нар притежава доказани ползи при опитите за забременяване, както и за безпроблемното протичане на една бременност.

Основен проблем за много бременни жени е запазването нивата на хемоглобина. С напредването на бременността те падат и анемията е често срещан проблем. Достатъчно е бременната жена да пие по няколко глътки дневно фреш, приготвен от екзотичния плод. Това гарантира високи стойности на проблемния хемоглобин и безпроблемно протичаща бременност.

Отслабване.


В това отношение спазвайте стриктно препоръката за приема. С цел отслабване е препоръчително сокът да се приема след храна.Екзотичният нар е отлично средство за отслабване. Като част от балансираното хранене, сокът от плода притежава невероятната мощ да топи мазнините. 

При анемия.

Богатият на желязо нар е природен лек против анемия. Той се препоръчва за подобряване качеството на кръвта. Освен това поддържа нормални кръвоприток към вътрешните органи. На ден приемайте по няколко глътки сок от плода.

За простата.

При злокачествени заболяване на деликатната простата сок от нар дава обнадеждаващи резултати. Това сочат извършени изследвания, които доказват по безспорен начин положителното въздействие на плода при заболявания на простата.

Редовната му консумация значително намалява съществуващия риск от развитие на рак и инфекции на простатата.

За черен дроб.

Същински балсам за нашия черен дроб е сокът от нар. Най-добре действа в комбинацията му с морковен сок. Смесете в равни количества сок от екзотичния плод и кореноплода и приемайте на ден по една малка чашка от целебната течност.

И още..

Освен това в една чаша сок от него се съдържа около 40% от необходимата за организма дневна доза витамин С, който помага за предотвратяване на сърдечносъдовите заболявания. Освен това - калций, магнезий, фосфор, желязо, натрий, а по количеството на калий многократно превъзхожда други плодови сокове. Благодарение на този богат минерален състав, той стимулира кръвообращението, намаля холестерола и регулира водно-солевия обмен. Поради това се използва в лечебното хранене на страдащите от хипертония и сърдечна недостатъчност. Благодарение на наличието на фолацин, пектини и танини, сокът от нар е полезен при различни възпалителни заболявания на храносмилателната система. Той е и биостимулатор с тонизиращо и укрепващо действие. 
А благодарение на съдържащите се в него антиоксиданти, които стимулират притока на кръв към половите органи нарът подобрява мъжката потентност.

/източник: http://www.bgbilka.com/

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОК СЕГА