0879 277 266 (viber)

Предимствата на студено пресованите сокове


В днешния динамичен начин на живот нещата около нас се променят бързо и в различни посоки.

Ние сме привърженици на позитивната промяна в живота ! Организма ни има все по-голяма нужда от разнообразие в храненето, от прием на полезни за него витамини. Имаме нужда от енергия! Енергия за живот!

Прясно изцедените сокове позволяват на всички витамини, минерали и ензими, които съдържат плодовете и зеленчуците, да са в максимално удобна за абсорбация форма, така че Вашето тяло да ги използва най- ефективно.  Всъщност 95% от витамините и ензимите, от които се нуждаем се съдържат в сока от сурови продукти.  Пиенето на сок преди или между храненията позволява на тялото по-лесно да усети и да се повлияе от хранителните вещества, които му давате.

Ползите от прясно изцедените сокове са безкрайни -  подпомагане на храносмилането, облекчаване на алергии и респираторни заболявания, подсилване на имунитета, засилване на метаболизма, балансиране на живота. Нека не забравяме и голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в някои плодове и зеленчуци, които намаляват негативния ефект на стреса в клетките на Вашия организъм.

В ерата на суровите храни и соковете е напълно възможно да сте затруднени в избора си за най-правилния продукт за Вас.  Категорията „сок” включва в себе си много разновидности на полезни и не чак толкова полезни продукти и става все по-трудно за потребителя  да избере, когато иска да зареди тялото си с плодове и зеленчуци.

„Има различни видове сокове – студено-пресовани и всички останали”  

Тук ще Ви обясним предимствата на студено пресованите сокове.

Студеното пресоване е технология, различна от стандартните бързо-оборотни машини. Машините за студено пресоване обработват продуктите по-бавно , като технологията не позволява влизането на въздух при процеса на обработка и по този начин окисляването на Вашият сок се забавя значително.  

Соковете, които са приготвени по тази технология съдържат повече витамини,минерали и ензими, от колкото соковете обработени със стандартните бързо-оборотни машини.  Всичко е от метода на правене на сока , очевидно – с тази технология, плодовете и зеленчуците са  „пресовани”, което позволява от тях да се извлече максимума от „живия сок” в тях като се отделя пулпата - така Вие получавате чист суров и полезен сок.

За да Ви дадем най-добрите сокове, ние използваме специална машина за студено пресоване.

Технологията е уникална и позволява да се изцеди максимума от полезните вещества в плодовете и зеленчуците, като в същото време отделя пулпата.

Предимства на технологията за студено пресоване, която използваме:

  • Машината е изцяло от неръждаема стомана, което не позволява окисляване на продуктите;

  • Валовете, които пресоват продуктите са от неръждаема антибактериална стомана;

  • Машината премахва 95% от пестицидите, които се съдържат на повърхността на плодовете и зеленчуците.

Пестицидите се съдържат основно в пулпата и външната обвивка на плодовете и зеленчуците. Ето защо студено пресованите сокове съдържат минимално количество пестициди, тъй като голямото количество от тях се изхвърля с пулпата;

  • Единствената машина, способна да извлече хранителните вещества заключени във фибрите на целулозните продукти.

  • Извлича до 3 пъти повече хранителни вещества от всяка друга машина за студено пресоване;

И още малко полезна информация за основните разлики между технологията на студено пресоване и бързо-оборотните машини:

Бързо-оборотните машини, използват бързо-въртящ се нож , за да извлекат сока от продуктите, докато машините за студено пресоване използват бавни  хидравлични преси.

Начинът, по който двете машини работят е от изключително значение.

Бързо-оборотните машини  генерират по-висока температура, която унищожава голяма част от ензимите в плодовете и зеленчуците.  Освен това при процеса на подготовка влиза въздух, което окислява сока още преди дори да бъде готов.

Машините за студено пресоване не генерират  топлина и  заради по-бавните си обороти и технологията на пресоване позволява да се извлекат максимума от ензимите в продуктите.

Студено пресованите сокове позволяват на затворения в бутилка сок да издържи до 48 часа при правилно съхранние. Това позволява по- лесното планиране на хранителния режим, зареждане на офиса или дома със сокове, готови за консумация по всяко време и не на последно място са изключително полезни.

Соковете приготвени с бързо-оборотни машини трябва да се консумират веднага, за да не изчезнат полезните им свойства,  заради технологията те нямат тази продължителност  на живот като студено пресованите.

Въпреки това соковете приготвени на момента от бързо-оборотна машина  биха били добро решение за моментно освежаване на деня, до като студено пресованите сокове предполагат предварителна заявка, но и богати хранителни качества. Със студено пресован сок, спокойно може да замените едно междинно хранене и да дадете на организма си нужните енергия и полезни вещества.

От всичко, което Ви разказахме мислим – няма спор, че прясно изцедените сокове са изключително полезни, богати на витамини, минерали и ензими, от които всеки организъм има нужда.

Студено пресованите сокове съдържат в себе си най-голямо количество от полезните вещества на продуктите, издържат при правилно съхранение до 48 часа и са задължителна част от менюто на всеки човек, който иска да даде на тялото си нужната енергия, витамини, минерали и ензими.

ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОК СЕГА