0879 277 266 (viber)

Възстановете силите след грип


Снегът навън е като в снежна приказка, а вие се чувствате отпаднали, нямате сила, чувствате се уморени… Ако скоро сте изкарали грип или настинка, то е добре да се замислите как да възстановите защитните сили. В противен случай има голяма опасност да влезете в порочния кръг от болест в болест. В аптеките има хиляди препарати, но те съветваме да се довериш на естествените витамини и минерали в храните. Само трябва да обогатиш менюто си с няколко храни, които ще ти помогнат да се почувстваш отново във форма.

Ето няколко от тях:

  1. Цитрусови плодове - портокали, мандарини, грейпфрут – те са на челна позиция в списъка ни! Защото имат много витамин С, който е най-мощния защитник на тялото ни от болести. Те са богати и на специални вещества – биофлавоноиди. Заради тази добра комбинация тези плодове помагат да си произведем повече бели кръвни телца и антитела с които се възстановяваме по-бързо. А ако още ви мъчи сериозна кашлица – наблягайте на портокалов сок – той стимулира и отделянето на секрети. Внимавайте само с грейпфрута ако взимате лекарства – не се разбира добре с медикаменти. 

  2. Прясно изцедени сокове – те са много богати на витамини, минерали и хранителни вещества и най – вече, усвояват се много бързо, без да натоварват корема. Това ги прави идеална храна за оздравяващите. Добре е да пийвате поне 2 прясно изцедени сока – от цитруси, ябълки с моркови или червено цвекло. Те са много богати на антиоксиданти.

  3. Mopкoви – заради бета-каротена, който си имат в изобилие, те пък помагат да увеличим броя на клетките, които се борят с инфекциите и са естествени убийци на бактерии. Хич не е за подценяване, че са толкова добри защитници, че е доказано, че убиват дори и ракови клетки.

  4. Нар - той има 3 пъти повече антиоксиданти от зеления чай дори! Той убива бактерии и помага да се справим по-бързо с възпаленията. Освен че бързо тонизира, помага да си възстановим водния баланс в организма.

    ПОРЪЧАЙ СВОЯ СОК СЕГА