0879 277 266 (viber)

Поръчай своя уникален фреш


 Източник: Moreto.net

 
 

Вярвате или не, живеем в ерата на суровите храни. И все по-често чуваме за предимствата на бавното готвене. Всъщност живеем във времена, които позволяват на всеки да избира начина си на живот и хранене. Дали ще се тъпчем с боклуците на веригите за бързо хранене или ще залагаме на напитки с много изкуствени подсладители и консерванти е въпрос на личен избор. Но за избор можем да говорим едва сега, когато имаме и алтернатива.

Студено-пресованите сокове са алтернативен източник на енергия, който заслужава внимание. 

Единствени във Варна - без пестициди 

За първи път във Варна разполагаме с технология, която позволява да се извлече максимумът „жив сок” от плодовете и зеленчуците, като се отделя пулпата. Така получаваме чист суров и полезен сок. Над 95% от пестицидите се съдържат именно в пулпата и външната обвивка на плодовете и зеленчуците. Ето защо студено-пресованите сокове съдържат минимално количество пестициди.

За разлика от стандартните бързооборотни машини за сокове, които използват бързо-въртящ се нож, машините за студено пресоване използват бавни хидравлични преси с които БАВНО извличат сока от продуктите.

Бързо-оборотните машини генерират по-висока температура, която унищожава голяма част от ензимите в плодовете и зеленчуците. Освен това при процеса на подготовка влиза въздух, което окислява сока още преди дори да бъде готов. Машините за студено пресоване не генерират топлина и заради по-бавните си обороти и технологията на пресоване позволява да се извлекат максимума от ензимите в продуктите.

Защо студено-пресовани сокове

Над 95% от витамините и ензимите, от които се нуждаем се съдържат в сока от сурови продукти. Пиенето на сок преди или между храненията позволява на тялото по-лесно да усети и да се повлияе от хранителните вещества, които му даваме. Студено пресованите сокове съдържат в себе си най-голямо количество от полезните вещества на продуктите.

Издържат при правилно съхранение до 48 часа и са задължителна част от менюто на всеки човек, който иска да даде на тялото си нужната енергия, витамини, минерали и ензими. Позволяват по - лесното планиране на хранителния режим, своевременно зареждане на офиса или дома със сокове, готови за консумация по всяко време и не на последно място са изключително полезни.

Ползите от прясно изцедените сокове са безкрайни - подпомагат на храносмилането, облекчават алергии и респираторни заболявания, подсилват имунитета и метаболизма. Да не забравяме и голямото количество антиоксиданти, съдържащи се в някои плодове и зеленчуци, които намаляват негативния ефект на стреса в клетките на Вашия организъм.

Всъщност има само два вида сокове – студено-пресовани и всички останали

Студено-пресованите сокове в дневното ни меню? 

Колко напред планирате храненията си? Ако искате, ние можем да Ви помогнем да се разделите с вредния навик да решавате в последния момент как да си набавите енергия и полезни вещества. Всъщност в последния момент няма как да изберете нещо различно от junk/fast foods, нали?

Планирайки храненията си, започвате една от най-важните промени в живота си (другата подобна би била да спортувате редовно). Ако решите да вкарате в менюто си студено-пресовани сокове ще трябва да свикнете да си ги поръчвате предварително. Без значение, дали ще ги пиете по време на някое от основните хранения или като междинна закуска, самият факт че поръчвате предварително нещо полезно ще Ви насърчи да подредите по-прецизно и другите елементи в дневния си хранителен режим.

So Fresh - толкова свежо, толкова хубаво!

Къде може да ни намерите ?

www.sofresh.bg

Тел: 0876 / 83 28 59