0879 277 266 (viber)

Кулинарен тиймбилдинг


 Източник: Moreto.net  
 

Добрите компании ги е грижа как се хранят техните служители. А най-добрите работодатели дори осигуряват добра храна за своите екипи. Във Варна са малко фирмите, които отделят чак такова внимание и ресурси на социалната си политика, но има немалко логика в това да се замислят по темата.

Работодателят има интерес служителите му да са здрави, в добра форма и настроение. Добрата храна е предпоставка за всичко това. Особено когато се инвестира продължително и обмислено в един подобен проект. 

Кои са най-важните въпроси, които HR екипът или собственика на една фирма трябва да осмислят, преди да решат да осигурят храна за своя екип?

1. Колко често ще го предлагат?

Ако фирмата изхранва всеки ден своите служители, то сметката ще бъде сериозна. Разбира се ако разходите не се споделят със самите служители. И все пак си е сериозна инвестиция. 

2. Кой ще поръчва?

Всеки сам ли ще си избира какво му се яде или ще има общо меню за всички? Първата опция е доста трудна от логистична гледна точка. Рискът някой да бъде хем нахранен, хем недоволен реално съществува. 

3. Има ли безплатен обяд?

Т.е. ще потърсим ли съвместно финансиране на тази социална придобивка? Каква част да си плащат хората, за да са мотивирани да участват и ... все пак да имат принос.

4. Защо пък да не си наемете готвач?!? 

Това може да звучи леко фантастично, но има приложение в много средно-големи фирми. Разбира се корпорации като Facebook и Google могат да си позволят цели кухненски екипи...но да не прекаляваме :)

5. Каква храна ще предложите? 

Всяка фирма знае най-добре какъв ресурс може да отдели за подобна инициатива. Познава си хората, техните навици, а и желания. Ако не ги знае - винаги може да направи бързо проучване. Най-ефективен изглежда следния вариант:

Веднъж седмично/месечно според бюджета предлагайте един корпоративен обяд. Може да започнете с нещо лесно - да кажем пица. Следващия път нещо по-непознато. И така ще усетите кое прави хората щастливи. 

Има изследвания, които доказват, че около 30% от представянето на един служител зависи от това дали има любима храна под ръка. Очевидно трябва да се намери баланс между двете. 

Например, комбинирайте любимите ястия със здравословни фрешове. Те дават енергия, тонизират, подхранват мозъка – определено е един ефективен, ободряваш , вкусен жест , който може да направите за служителите си. 

Много фирми ( е вероятно повечето в чужбина) - заменят колата и безалкохолните по време на оперативките със студено-пресовани сокове (като тези на So Fresh). 

Защо това е добра идея?

1. Наистина е полезно 

2. Мoже да се планира предварително, защото поръчките се правят за следващия ден, а годността на фреша и витамините в него е цели 48ч.

3. Сайтът е удобен и предлага фрешове за всеки вкус - плодови, зеленчукови и смесени. Всеки сам ще си избере. 

4. Доставката в уреченото време на следващия ден ще бъде толкова пъстра, че офисът Ви със сигурност ще се усмихне. Ще създадете настроение


So Fresh - толкова свежо, толкова хубаво!