0879 277 266 (viber)

Как и кога да пием прясно изцедени сокове ?


Представете си  - забързана сутрин – да вземете душ, да направите закуска, да разходите кучето, да облечете децата, да се приготвите за работа..?!  Следват задръстванията по пътя за работното място , а там – работа, казуси за решаване, динамика .. събитие след събитие , напрежение, бързане, безспирно препускане през ежедневието – това е обичайна картина за повечето от нас и къде в това препускане остава време и мисъл за правилното хранене? 

Прясно изцедените сокове са едно добро решение за хора, ограничени във времето , затрупани с ангажименти, но отговорни към себе си и начина си на живот. Те дават енергия, витамини, минерали, помагат на организма ви да се справи с всички предизвикателства , на които го подлагате.

Какви сокове е най- добре да пиете ? Как и кога да ги консумирате? Сигурно си задавате тези въпроси ? И  тук ще се опитаме да ви отговорим.

За да е наистина качествен и с най-голяма полезност от изключителна важност е как е приготвен прясно изцедения сок. Особено важно е за зеленчуковите сокове и то тези от листни зеленчуци /а те наистина вършат чудеса :) /използването на специална технология на бавно пресоване  - ако може да избирате – това трябва да е вашият избор.

А сега, ще ви споделим една тайна , едно просто правило, което ако спазвате, тялото ви ще ви благодари за това. Прясно изцедените сокове се пият на гладен стомах ! Хубаво е да изчакате поне половин час след като сте изпили сока с другото хранене. По този начин ще позволите на организма си да абсорбира всички полезни и хранителни вещества , които се съдържат в сока.

Това, между другото важи за всички видове хранения – ако на гладен стомах изядете един чипс например – всички вещества в чипса ще се абсорбират от тялото ви със същата сила, както и от пресните плодове и зеленчуци.  Не искате да си го причините, нали ?!

Не на последно място ще ви дадем един съвет – преди обяд пийте плодови сокове, те съдържат въглехидрати, които ви дават енергия. За следобяда оставете зеленчуковите сокове или миксовете, целта е да не приемате толкова сладко във втората половина на деня, а всички знаем , че в плодовете има захари, нали ?

И на финала ще развенчаем  един мит – сок от цитрусови плодове не се пие сутрин на гладно, заради висока киселинност. Това не е вярно ! Всъщност, въпреки  че са  кисели на вкус, цитрусите са алкално –формиращи храни, които биха намалили киселиността в стомаха ни.

Човешкият организъм има нужда от баланс във всяко едно отношение.  Живота не е само работа и забързано ежедневие – наслаждавайте му се ! Усмихнете се , изпийте си сока и се впуснете в приключението! 

Разгледайте нашите студено пресовани предложения:

ТУК