0879 277 266 (viber)

So Fresh с нов майсторски хляб


Нека поговорим за свещения хляб


Хлябът е една от най-древните храни на човечеството. Свещен за някои, изключително важна част от трапезата за други, основна съставка на множество обреди - хлябът е част от културата на много народи и е особено важен за българина. Има сведения, че хляб се приготвя още от неолитно време - стрито жито на камък, омесено с вода и изпечено на огън. 
А житото - златното жито, което расте по нашите земи, широко отворено към слънцето - извлякло всичката енергия, която то му дава - съдържащо в себе си широка гама от микроелементи  и събрало в себе си светлината на слънцето и мъдростта на земята. Каква невероятна симбиоза на нещо, което сме свикнали да приемаме за абсолютна даденост, а то е магия, която ни вдъхва живот.  

Ние от So Fresh винаги се стараем да ви даваме най-доброто. И не спираме да търсим нови варианти, за да задоволим очакванията ви и да следваме стандарта, който налагаме. Точно поради тази причина след дълги проби, работа с различни хора, проучване, дегустиране и доста несполучливи опити, най-накрая избрахме за вас това, което ние хапваме с удоволствие, което бихме дали на децата си и бихме споделили с всеки наш гост, а именно новия хляб на So Fresh - хлябът на Майстор Миро. 

Майстор Миро - виртуозът в правенето на хляб


Майстор Миро е известен пекар във Варна, който спечели сърцата ни не просто с мастерството в приготвянето на хляб, а и с чувството, което влага. Както винаги сме казвали - когато правиш всичко с любов, нещата не просто ти се получават, а то витае във въздуха и всички го усещат.  Майсторът  лично проучва всичко в процеса - от зърното, през водата, семената и крайния продукт и така се получава симбиозата - между нашите изисквания и неговия опит. 

Как се получава истинският вкус на хляба?


Хлябът, който Майстор Миро произвежда за So Fresh, е с БИО пшеница - специално подбрана и търсена от Майстора да не е ГМО и да е събрала слънчевата енергия, от която всички имаме нужда. И пълнозърнестият и лимецът са от подбрани жита. А лимецът, знаете, е културата, която най-малко подлежи на модифициране и именно той съдържа минимални количества глутен и е силно препоръчителен за всички, които искат да ограничат глутена до минимум. Хлябът се прави с жива квас - 24 часа естествена ферментация и с жива вода Канген. 
Всичко е изпипано до най-малкия детайл. Вкусът му е истински. 


Насладата от хапването на So Fresh сандвич е блаженство. 


Истинската храна трансформира. Тя съживява тялото и клетките ни. Те са ни благодарни, че им даваме чиста храна, богата на минерали. Благодарни са ни, че не ги тъпчем до насита, а им даваме точно толкова и точно това, от което имат нужда. 


Ние от So Fresh споделяме тези принципи и в личния си живот и силно вярваме, че поддържането на високо качество на всичките ни продукти е силата, която ни движи напред. Благодарни сме за срещата ни с Майстор Миро, за новите неща, които научихме и на опита, който продължаваме да трупаме.
Ще продължим да поддържаме и налагаме високо качество на продуктите си, за да сме сигурни, че ви даваме най-доброто. И няма да спрем само до хляба.