0879 277 266 (viber)

So Fresh за силата на нашия имунитет


Колко е важен силният организъм

Днес, повече от всякога, разбираме колко е важно да държим имунитета си висок. От какво значение е каква храна приемаме, какво движение имаме, какви мисли имаме, как се грижим за себе си и близките си хора. Пандемията с коронавирус е огромно предизвикателство за всички хора, за всеки бизнес, за много семейства. И все пак в момента най- важното си остава да държим духа си висок и имунната система здрава.

ТАзи пандемия ни показа много неща, но дали ще е коронавирус или нещо друго, най-важното е едно - да не се поддаваме на страха - психолозите са единодушни, че страхът е първото нещо, което спомага за разрушаване на имунитета. Взимайте всички предпазни мерки, грижете се за това какво давате на тялото и духа си в тези моменти, грижете се за близките си и не забрявайте, че живота е прекрасен, дори в затишието си и след бурята винаги изгравя слънце.

 

Заредете организма на вас и семейството си със здраве

Сега е момента да започнете да приемате и по-качествена и полезна храна. Не преяждайте, спазвайте баланс в режима си докато сте вкъщи. 

Много важно в момента ( и не само) е да зареждате тялото си с правилното “гориво”. Организма ни има нужда от витамини и минерали, от мастни киселини и от свежест. Имаме нужда също и от слънце - ех това слънце, колко го обичаме. Заредени със слънчева енергия от лятото, надграждайте своя имунитет, за да сте здрави през зимата.

Приемайте храна, богата на слънце като зеленолистните зеленчуци -  салатки, спанак, коприва и др - те са толкова богати на слънце, на магнезий , на желязо и на още и още вещества. Комбинирайте ги с ядки, за да приемате и от тях полезни мазнини и минерали.  Не подценявайте и билките - магданозът например се грижи за бъбреците, кръвта ни, пълен е с витамин ц и спомага много за високия имунитет.

 

Как да помагаме на имунитета си?

Увеличете приема на свежи зеленчуци в менюто си. Не яжте само готвено. 

Пийте зеленчукови сокове - защо сокове ли? Защото с тях приемате разнообразие от продукти с по-малко целулоза, а ако са и студено пресовани - нитратите им ги няма и качествата им са на 90% запазени. 

Имунизирайте организма си с различни естествени стимуланти.  Джинджифила, куркумата са силни антиоксиданти и имат противовирусно, противовъзпалително и антимикробно действие.  

Кореноплодните представители също не са за пренебрегване - цвеклото е уникален по състава си зеленчук - то пречиства тялото от токсини, зарежда с магнезий, цинк, помага на черния дроб да изчисти организма. Добра комбинация е с морков - морковите предотвратяват инфекциите - каротеноидите от морковите се преработват от черния ни дроб и се превръщат във витамин А , който е незаменим при повишаване на имунитета. Нашия съвет е да си слагате няколко капки зехтин в сока за подобряване на усвояването.

 


Удоволствие е да заредим организма си със  So Fresh shots - хем полезно, хем приятно. 

Ние от So Fresh силно вярваме в равновесието. Също така знаем, че за да сме здрави трябва да помагаме на тялото си, за да се справя то по-лесно с предизвикателствата.

Ето защо продължаваме да мислим как да ви помогнем и да ви доставяме ежедневна доза витамини или силно концентрирани имунни бомби. 

Може да разгледате нашите витаминизни предложения или новите ни силно концентриани шотове с джинджифил и куркума. 

Бъдете здрави!